Fake Smale

nimi

kutsumanimi

syntynyt

rotu

säkä / skp

painotus / taso

rekisterinumero

tuoja

omistaja

Fake Smale

Sami

24.11.2008 (3v.-15.04.2009)

suomalainen puoliverinen

168cm / ori

koulupainotteinen, IntII

VH11-031-0032

Mörö

Jenza

Sami on jalostuskäyttössä tallin omille, sekä ulkopuolisille tammoille. Mikäli sinua kiinnostaa saada orista varsa, otathan yhteyttä sähköpostiini.


Jälkeläiset
s.01.01.2011 fwb-t.Miserlou Ginger KRJ-II
s.31.08.2011 fwb-t.Prayas Shockbeat
s.20.09.2011 fwb-t.Charm Ginger
Saavutukset Tavoitteena SPL-laatuarvostelu
Valmennukset & päiväkirja
- valmennuksia & päiväkirja merkintöjä yhteensä 1
Kilpailut
- sijoituksia yhteensä 73
Tietoa saavutuksista
- nollasta saavutuksesta tietoja


 

 

Luonne

Fake Smale eli lyhyemmin Sami on isosta koostaan huolimatta leppoisa kaveri. Ori suhtautuu uusiin asioihin ennakkoluulottomasti ja uteliaasti. Se oppii siksi nopeasti uutta ja on todella yhteistyökykyinen. Samilla on kuitenkin pehmeän kuorensa alla tallella myös runsaasti temperamenttia, joka ilmenee yleensä yllättävinä ajankohtina. Tästä syystä ori soveltuu vain aikuisratsastajan tottuneisiin ja taitaviin käsiin. Ujokaan Sami ei ole ja se nauttii suuresti saadessaan pikkuisenkin ylimääräistä huomiota. Mustasukkaiseksi herra ei kuitenkaan rupea, vaikka viereisen karsinan hevosta rapsuteltaisiin ja sitä ei.

 

Hoitaessa Sami käyttäytyy useimmiten kiltisti, mutta jos se ei ole saanut kylliksi kuluttaa energiaansa pientä levottomuutta voi olla ilmassa. Ori kuitenkin pienen muistutuksen jälkeen huomaa, että sen steppailu ja maleksiminen vain viivyttävät liikkeelle lähtöä ja silloin se rauhoittuu seisomaan aloilleen. Herkkänahkaisuudestakaan Samia ei voi syyttää, sillä ori antaa harjata kovemmallakin kädellä ilman, että alkaa osoittaa mieltään. Se onkin hyvä myönnytys sille, että herra mielellään viettää tarhaillessaan aikaa mutakylvyssä, jos maa on sateen jäljiltä kostea. Orin varustamisessa ei ole ongelmia, eikä se oikeastaan koskaan ole vierastanut kuolaimia tai satulavyötä tai ylipäätään mitään muutakaan. Sami otti niihin totuttelun nuoruudessaan tosi lunkisti. Taluttaessa herra kulkee rauhassa vieressään kulkevan ihmisen kanssa eikä yritä mennä edelle tai jättäytyä taakse. Joskus harvoin se saattaa jäädä ihmettelemään jotain uutta ympäristössään tai höristää korviaan kuullakseen jonkin äänen paremmin tai sitten jäädä vähän jutskailemaan lähistöllä olevien tammojen kanssa. Tarhaan tai laitumellekaan Sami ei rynni, vaikka mieli tekisikin kovasti laukata vapauteen ja hieman kiusoittelemaan muita hevosia. Kengitykset ja eläinlääkärin käynnit sujuvat Samilta ja molempia suorittavilta ommattilaisilta on kuultu vain positiivista palautetta orin käyttäytymisestä.

 

Sami on ratsuna miellyttävä ja siltä uskaltaakin pyytää paljon. Ori lämpeää nopeasti pysyen kuolaimella ja täten hyvin hallinnassa. Se, että ratsastaja hellittää hiukan ohjista ei Samin tapauksessa tosiaankaan tarkoita sitä, että hienosti kerätty muoto lösähtäisi ylikypsän spagetin tavoin. Samin askelet ovat miellyttävät istua ja kyyti kaiken kaikkiaan orin selässä on hyvinkin tasaista. Orin kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä silläkin on oma tahto tallella ja kuuluisa temperamentti saattaa itsepäisyytenä vilahdella treenin lävitse. Mitään vievää tyyppiä Sami ei suinkaan silti ole, mutta pukittelu ja pieni ärsyttävä pään nykiminen ovat onnistuneet siltä aina. Ratsastajan pysyessä hereillä Samille ei kuitenkaan jää aikaa kyllästymiseen ja niskuroimisesta ei synny edes ajatusta sen pääkopassa. Samin kanssa ollaan myös kokeiltu hyppäämistä ja toisinaan se pääsee nykyäänkin vielä suorittamaan esteratoja treenin vaihtelevaisuuden vuoksi. Ori onkin ihan keskiverto esteratsu, eikä se kammoa puomeja lainkaan. Vain lähestyminen hiukankin hankalasta kulmasta pistää sen laittamaan hanttiin tai rymistelemään tyylillä puomien läpi. Kilpailuissa Sami käyttäytyy hyvin samalla lailla, kuin kotikentälläkin. Joskin pitää varata hieman aikaa siihen, että ori saa ihmetellä ympärillä tapahtuvia asioita.

 

Kiitos luonteesta Sidar

Sukutaulu & Selvitys

 

i. Stupid Lie
fwb-o, vprn, 169cm
ii CanŽt Spot Now
fwb-o, prn, 171cm
iii tuntematon
iie tuntematon
ie Something Wrong
fwb-t, vrn, 165cm
iei tuntematon
iee tuntematon
e. Always Right
fwb-t, m, 165cm
ei Just Go Away
fwb-o, m, 166cm
eii tuntematon
eie tuntematon
ee Same Again
fwb-t, trn, 164cm
eei tuntematon
eee tuntematon