Zeromancer

Info:

Sted:
Dato: Skribent:Fotograf: Bilder:
Blæst, Trondheim
09.11.07
Terje Rustestuen
Bjørg Udahl
klikk her...

Omtale:

Seigmen er kanskje lagt på is/oppløst, men Zeromancer lever i beste velgående, og det er slettes ingen dårlig erstatning!

 Denne kvelden dukket nemlig Tønsberg-gjengen opp for å livne opp de besøkende på Blæst, og det klarte de til gangs. Zeromancer består av medlemmer av nevnte Seigmen (Alex Møklebust på vokal, Kim Ljung på bass og backing vokal og Noralf Ronthi på trommer), pluss Dan Heide på gitar og Lorry Kristiansen på keyboard. Musikken skiller seg likevel klart fra Seigmen, da Zeromancer er langt mer metallisk og synth-basert i soundet sitt. Jeg var på konsert denne kvelden med en god venninne som jeg mistenker er en av landets største fans av både Seigmen og Zeromancer, og hun hadde lovt det ville bli en god opplevelse. Hun fikk så absolutt rett.

 Jeg ankom lokalet (min nevnte venninne kom en stund før meg) rundt 22.30, og bandet gikk på 23.16. Bandet vil si keyboardist Lorry, som startet det hele med en instrumental intro. Flere av medlemmene kom inn på scenen etter hvert og la til sitt respektive instrument i musikken, og bygde veldig godt opp mot første ordentlige låt. Stemningen var god blant publikum, litt mer laber oppe på scenen. Jeg mener ikke at gutta i bandet var sure, for det var de på ingen måte. De var nok bare ikke kommet helt i gang ennå. Bak meg på sofaen og i en stol satt det derimot to karer som var langt mer enn ”i gang”, de sov under hele konserten. Snakker om valuta for pengene… Men på scenen var det som sagt liv, og det ble mer og mer underveis i konserten. Ljung og Møklebust er fødte showmenn og gjorde begge sin del av jobben for å få med publikum enda mer. De lyktes så absolutt, og det hele ble bare bedre og bedre.

 Zeromancer spiller på den ene siden ikke en spesielt energisk musikk, det går mye i midtempo og de er ikke spesielt ekstreme i uttrykket på noen måte. Likevel var det masse aktivitet på Blæst denne kvelden. Publikum ble som nevnt revet mer og mer med av Ljung og Møklebust, og spesielt Ljung var gira. Han småløp fram og tilbake på scenen, veivet med armene, skrek til de foran scenen og var i det hele tatt energisk. Konserten toppet seg på en måte aldri, det ble bare bedre og bedre hele tiden til det nådde et høydepunkt under ”Doctor Online”, hvor publikum løp helt løpsk, og derifra gikk det ikke ned igjen heller. Møklebust visste helt klart hvilke knapper han skulle trykke på for å få opp stemningen; på slutten av ”Cupola” begynte han plutselig å synge tekstlinjer fra Seigmen-låta ”Metropolis”, noe som frembrakte høylytte skrik og rop. En annen Seigmen-relatert hendelse denne kvelden var av noe flauere karakter. På et punkt fikk Møklebust en lapp av noe slag fra noen i publikum. Han leste på den, ga den tilbake og sa klart og tydelig i mikrofonen: ”Hvis du skal gi meg en lapp med Seigmen, så skriv det riktig”. Vedkommende hadde tydeligvis gått på den klassiske feilen med å skrive bandnavnet som i godteriet, og om slikt er fyfy blant fans kan du selv tenke deg hvordan du ville følt deg om du dreit deg ut for et medlem av bandet.

 Kvelden tok dessverre slutt, men en vellykket sådan. Bandet ga oss rett og slett en oppvisning i publikumstekke, og det hele var veldig bra. Med en lydmann som virkelig finjusterte den gode lyden jeg har fått inntrykk av at det bruker på å være på Blæst, så var det strengt tatt ingenting mer å ønske seg. Zeromancer levde så absolutt opp til forventningene min venninne hadde bygd opp for meg; jeg vil faktisk påstå de overgikk dem.

 
Setliste:
Intro
Need You Like A Drug
Die of A Broken Heart
Chrome Bitch
Doppelganger I Love You
Clone Your Lover
Imaginary Friends
Cupola
Opelwerk
Neo Geisha
Sounds Like Love
Stop The Noise!
Send Me An Angel
Doctor Online
Fade To Black
Ekstranummer:
I’m Yours To Lose
Houses of Cards