Wasp og Triosphere - Samfundet, Trondheim

Sted:
Dato:
Bilder
Samfundet, Trondheim 09.11.07
Nei. Grunnet fotoforbud.

 

 Oppvarmingsbandet var norske Triosphere som begynte ganske så punktlig 2200. Triosphere skal også følge W.A.S.P. rundt videre i Norge. De gjorde en glimrende jobb her i Trondheim, selv om de bare fikk en halvtime å spille på. Bandet skulle hatt så mye mer, spesielt grunnet en glimrende vokalist som virkelig kunne favne om et publikum som hovedsakelig var der for Blackie og co. De ga ut debut albumet sitt i fjor, ”Onwards”, som jeg virkelig synes det kan være verdt å plukke opp. Så det er da en anbefaling til alle dere der ute: har du lyst til å høre skikkelig ålreit heavy metal, med små trashye influenser og skikkelig bra vokalist, så ta tak i den!

 Over til W.A.S.P. Selv har jeg aldri vært noen storfan av bandet men med en sådan historie innen musikk og med såpass mange slagere som de har så gleda jeg meg faktisk ganske mye til konserten. Greit nok, de skulle spille inn dvd så det var ikke lov å ta med fotograf, men ellers så jeg ikke noe som kunne gjøre kvelden grå. Metallscenen stilte følgelig med sitt ypperste av det som kunne krype og gå. Mesteparten kom på alle fire selvfølgelig, som seg hør og bør i en slik anledning. Dette er ikke noe man kan klage på, på konserter.

 Blackie tok til scenen rundt 23 ca, en halvtime eller så etter at Triosphere hadde pakket sakene sine. The Crimson Idol Tour er logisk nok en tour hvor de spiller musikk fra nettop det konseptalbumet (The Crimson Idol fra 1993). I bakgrunnen viste de filmen til albumet som visst nok ikke var vist før denne touren. Selv om albumet begynner å bli noen år. Etter ca 25 minutter endrer hele showet seg og etter dette kjente jeg meg litt smålig uvel.

 Bandet går av scena. Ingen skjønner noen ting. Det går noen minutter, noen til, så kommer en scenearbeider fram. Han sier at bandet ikke kommer på, dersom folk ikke slutter å ta bilder. Da nekta dem å spille mer. Salen reagert passende med buuing her. Hvorfor, lurer du kanskje på, sier jeg at det er passende? Burde ikke folka i salen kunne skjønne poenget? At de skal spille inn dvd og ikke ville ha noen bilder tatt under konserten? Egentlig så ja. Men, har du selv noen gang vært på en konsert hvor ikke en fyr eller to, eller ti har dratt fram mobilen og sneket til seg noen shots? Altså, bildene de får ut av det er jo elendige. Dårlig lys, dårlig vinkel og mye skumping sørger for det. Det er jo ikke som om det er noen penger i det.

Et vært arrangement i såpass stor skala så det fyller Storsalen burde være inneforstått med det. At om du ikke fysisk stripsearcher samtlige ved inngangen, vil noen ta med kamera inn og ta bilder. Det er ikke noe å få gjort noe med.

 Og er det uansett passende av et såpass svært band som W.A.S.P. å reagere på den måten? Åja, kan du si, det burde de bare gjøre når folk er så dumme. Men jeg var jo ikke så dum. Jeg sto der bare, og hun ved siden av meg også. Faktisk sto de fleste dere og nøt showet egentlig. Grunnen til at jeg lar denne hendelsen gå så inn på meg er at dette viser arroganse ovenfor fansen. At de er mer opptatt av dvdinnspilling, enn konsertopplevelsen for de enkelte. Det er ikke bandet sitt ansvar å gjøre det. Om de absolutt vil furte kan de gjøre det etterpå, og ikke opptre såpass uprofesjonelt som det der.

 Uansett så gikk de på igjen, de fleste rundt meg tok dem imot med åpne armer, men selv kjente jeg de hadde tent en liten gnist som ikke ville slukkes. Selv om det skal sies at de prøvde godt da. Showet var gjennomført bra, bortsett fra furtinga. På encoren så hang de opp et forheng foran storskjermen med bildet til 07 albumet Dominator på. Jeg kan ikke si jeg så den helt store vitsen med det når de gikk på igjen for å spille en 3-4 sanger hvor bare 1 var fra det albumet. Uansett, jeg håpte at ”I Wanna Be Somebody” kunne sette et smil på munnen min helt til slutt, men den gang ei. Dette kan dog ikke tilskrives bandet. For det som skjedde var at gitaren døde. Den sluttet å fungere og ga bare litt lyd av seg sånn her og der. Og det låt ikke akkurat som julaften. Kanskje et visst band hadde pådratt seg litt dårlig karma?

 Så når jeg lusket ut derifra var det med blandede følelser. Musikken de spilte var bra, men jeg må si at helhetsinntrykket av bandet, og også konserten, ikke sto til det musikalske. Og det er jo egentlig ganske stusselig.

Magnus H.  Blystad