Irr, Iskald og Vreid- konsert på Blæst, Trondheim

Sted:
Dato:Bilder:
Blæst, Trondheim
12.10.07-Bildegalleri-

 

Da var det dags for Black Metal-kveld i regi av Zone på Blæst denne fredagskvelden. Bandene som skulle spille var det ”lokale”-bandet Irr (opprinnelig fra Molde), Iskald (fra Bodø) og det største trekkplasteret denne kvelden, Vreid (fra Sogndal).

 

Klokken hadde passert 22:15 da første band kom på scenen. Trommisen Oliver Løding hadde skadet hånden sin så han måtte spille med en trommestikke, men det gikk overraskende bra etter min mening. Bandet viser engasjement på scenen som også smitter over på et entuiastisk publikum som liker det de hører. Musikken som kommer ut av PA-anlegget når Irr spiller er ikke akkurat ren black metal, men en blanding av thrash-metal og death-metal. Bandet viser med sin maktdemonstrasjon av en opptreden at de ikke skal være noe dårligere enn de andre bandene som skulle komme etter. Jeg har ikke hørt så mye på dette bandet før, men jeg tror at jeg fikk med meg at de spilte de to låtene som ligger på myspace-siden deres, ”Hate incarnated” og ”Chaos Theory” + noen andre.

Neste band var Iskald som spilte sin første konsert i Trondheim denne kvelden. Iskald ga ut debutskiva ”Shade of misery” i april som fikk strålende kritikker fra vår anmelder Marius Kristiansen. De beviste også at de kunne spille under konserten på Blæst, men jeg kunne ventet meg et litt mer engasjerende band på scena. Det ble liksom litt tamt der de sto, selv om musikken var kjempebra. Med låter som ”Pesten”, ”Lokes dans” og noen andre fikk publikum høre den melodiske svartmetallen de kom for. Bandet høres foresten bedre ut på plate enn live, men det er det også mange andre band som gjør også. Stå på videre!

Kveldens hovedattraksjon var ex-Windir medlemmenes band Vreid. ”Har dere det bra” roper vokalist Sture ut til publikum og man får et rungende ”JA!” fra alle de frammøtte. Stemningen var høy og bandet Vreid var helt klart det bandet med flest fans på Blæst denne kvelden. Det ble etterhvert ganske trangt om plassene og bandet fremførte låter som: ”Jarnbyrd”, ”Raped by light”, ”Svart”, ”Under isen”,”I krig” og flere. Bandet spiller sin black metal veldig godt og man hører på melodiene hvor de har opphav hen, nemlig Norge. Kontakten mellom publikum og bandet er veldig godt og bandet stor bortimot oppi folkehavet foran scenen. Selv om det ikke finnes noe Windir lengre så har man i alle fall Vreid som på mange måter høres ut som Windir, men også har sitt eget råere og thrasha sound.

Dette ble en kveld med mye god musikk og med tre band som spilte god musikk, men det var ikke alt som var bra med denne kvelden. Når folk begynner å bli litt for fulle at de ikke klarer å holde halvliterglasset sitt i hånden eller slipper det i gulvet med vilje så blir konsertopplevelsen litt redusert. Grunnen til knuste glass er kanskje at det tok litt tid før utested-folka begynte å samle inn glassene igjen, og at etterhvert ble lite med plass å sette fra seg glassene. Her må det skjerpings til både fra utestedet Blæst og fra de som ikke klarer å holde på et glass. En annen ting er sikkerheten til bandene som spilte, i dette tilfellet Vreid, da en svært beruset person kom seg opp på scenen iløpet av konserten. Heldigvis kom han seg fort ned igjen, men det kunne ha ødelagt for Vreid om han plutselig bestemte seg for å gjøre noe drastisk.

Men sett vekk fra knuste halvliter glass og fulle menn på scenen, var dette en god kveld med herlig ekstrem metal. Nok en gang takk til Zone som får til så gode konserter her i Trondheim. Det kom en del publikummere og det så ut som både de og bandene koste seg denne kvelden.

 

-omtale av: Kenneth Staurset Fåne-

-foto av: Pia Farstad Eriksen-

GALLERI