Vicinity + Irr på Husbråk, Buranhus - Trondheim

Info:

Sted:
Dato: Skribent:Fotograf: Bilder:
Buranhus, Trondheim
28.02.08
Kenneth Staurset Fåne
Kenneth Staurset Fåne
VICINITY

IRR

Omtale:

Torsdag 28. Februar var det dags for Husbråk på Buranhus i Trondheim. Husbråk er et konsept der unge og ukjente band kan gjøre sine første spillejobber. Hver tredje torsdag i måneden vil 2-3 band få anledning til å promotere seg selv for publikum og musikkbransjen forøvrig. Denne torsdagen var det Vicinity fra Trondheim og Irr fra Molde som skulle stå på scenen.

Nå skal det sies at disse to bandene ikke er så ukjente for meg. Jeg kjenner kanskje mest til Irr da jeg har sett de før (på Blæst sammen med Iskald og Vreid) og de kommer fra Molde, der jeg også kommer fra. Vicinity har jeg hørt om ved flere anledninger, men aldri sjekket så grundig ut før jeg fikk vite at de skulle spille på Husbråk.

Vicinity starter kvelden litt kranglete da scenen er litt liten og kontakter ikke holder seg på plass i støpselet. Men når man etterhvert kommer i gang, strømmen til alle instrumenter, forsterkere og mikrofoner er i orden så viser Vicinity at de spiller veldig bra progmetal. Med en vokalist som til tider lider litt vel mye av skravlesyken så gjør han en veldig bra jobb når han synger det han skal. Jeg mener en vokalist skal holde munn under solopartiene som blir spilt og ikke rope ”på tide med en solo, kjempebra, hør her... osv” Slikt kan man vente med til låtene er ferdig og heller fylle pausene med prat. Men etter å ha hørt låtene bandet har på myspace så syns jeg faktisk vokalen fungerer bedre live. Det er mulig vokalisten hadde en dårlig dag på de opptakene som ligger ute, eller kanskje en jævla bra dag på denne konserten.

Jeg likte i alle fall det jeg hørte på Buranhus denne kvelden. Når det gjelder soloene til gitarist Kim-Marius H. Olsen så syns jeg det låt veldig bra dette også. Jeg snakket litt med han etter konserten og han mente at på de to første låtene så var gitaren hans sur, men det kunne verken jeg eller publikum høre noe til, så det kan sikkert bare vært en innbildning. Uansett godt solo-arbeid. Resten av bandet var også veldig bra, med en trommis og en bassist som kunne sakene sine. Bassisten spilte foresten på en 6 strenger bass, ikke verst! Tid til en Deep Purple-låt ble det også i form av ”Highway Star” som gikk som smurt.

Så var det Irr sin tur og det var faktisk da folk begynte å gå fra konserten. Var publikum der pga. Vicinity eller var Irr så dårlig at de ikke orket musikken deres. Fra å være 30-40 publikummere i lokalet var det bare igjen sånn ca. 20 stykker når Irr begynte sin konsert. Nå skal det sies at Irr sin musikk er veldig forskjellig fra Vicinity sin og det kan være en grunn til at alle ikke gadd å være der. For min del så liker jeg Irr veldig godt og det er et band som bare blir bedre og bedre for hver gang jeg hører de.

Sist jeg så Irr spille, i fjor høst, hadde trommisen skadet hånden og nå fikk jeg endelig høre Irr live uten handicap. Man kan se det med en gang at Irr er mer scene-vant enn det Vicinity er og det hjelper veldig når artistene på en måte opptrer på scena samtidig som de leverer bra musikk. Irr viser entusiasme, energi og tyngde under denne konserten. Musikken som Irr leverer er dødsmetal med ”noko attåt”. Det er på en måte litt progressivt, thrasha og industrielt med soundet til Irr. Det er ikke akkurat rein dødsmetall som blir spilt.

Det publikummet som er igjen etter Vicinity sin konsert blir stående å nikke til musikken til Irr og hadde det vært et mindre sprik mellom sjangrene til de to bandene denne kvelden tror jeg flere hadde likt det Irr fremført. Jeg syns Irr var bedre enn Vicinity på scene-performance denne kvelden, musikkmessig går det ikke ann å sammenligne disse bandene pga. helt forskjellige sjangere. For å være ærlig så tror jeg Irr kommer til å nå langt om de treffer de riktige folka og finner et bra plateselskap å gi sine ting ut på, for godt låtmateriale har dem, ingen tvil.

Jeg anbefaler alle å sjekke ut Vicinity og Irr, for disse kommer nok til å greie seg innen bransjen i mange år framover. Vicinity skal snart i studio for å spille inn en ny EP og Irr har allerede spilt inn ei plate, men leter fortsatt etter plateselskap til å gi den ut for seg.