Prog Metal Night Live med A Fixed Opportunity, Talrusha og Fracture

 

Sted:
Dato: Skribent:Fotograf: Bilder:
Kafè Larssen, Trondheim
12.01.08
Terje Rustestuen
Ingen fotograf grunnet sykdom.
Nei

 

 Jeg så frem til denne kvelden på Kafé Larssen: ikke bare skulle jeg få høre to nye band, jeg skulle også få et gjensyn med et band jeg ble imponert av forrige gang jeg så dem.

 Jeg ankom åstedet tjue minutter før annonsert konsertstart sammen med en kamerat, og det var allerede en del folk til stede. De besøkende bestod av en eller annen grunn av mer klisjé-bekledde metallere. Ikke for det, det har vært menn med langt hår og (nesten) lengre skjegg andre steder også, men akkurat denne kvelden var det en viss overvekt av den typen mennesker man tenker på som typiske metallere. Det var for øvrig en del ”andre” mennesker der også, så det så i hvert fall ut til å bli en bra kveld besøksmessig.

 Første band gikk på knappe 15 minutter etter annonsert konsertstart, noe som ikke er verst. Mulig jeg er negativ, men jeg forventer aldri at et band stiller tidligere enn en halvtime etter de skulle vært på scenen, men denne gangen funket det altså fortreffelig. Første band var ”A Fixed Opportunity” fra Malvik. Jeg kom så vidt i snakk med den ene gitaristen etter de var gått av, og av det jeg klarte å tyde over lyden fra et annet band på scenen samtidig så er hele gjengen i 18-årsalderen. Unge altså, men ikke desto mindre begavede. Gjengen dro 4 låter før de gikk av, hvorav storparten av materialet var roligere enn det jeg liker i min progmetal, men bevares, det var meget imponerende. Meget flinke musikalske, og med en for anledningen kvinnelig vokalist (på bandets myspace-side står en Gard oppført som vokalist, så jeg håper inderlig det var noe på gang jeg ikke har fått med meg), og frøkenen var meget stødig på vokalen.

 A Fixed Opportunity gikk av, og kort tid etterpå gikk Talrusha på. Denne gjengen holder til her i byen, og har visstnok et lite rykte å ta vare på som liveband. Jeg kan vel egentlig bare si at de overbeviste med engasjementet, selv om de ikke helt traff meg musikalsk. Karene spiller forholdsvis metallisk, men mistet nok dessverre en del tyngde og trøkk på grunn av de konstante problemene til den ene gitaristen. Lyden hans forsvant inn og ut av høytalerne hele tiden, og jeg følte virkelig med han, for han spilte garantert noen veldig bra greier. Bandet overbeviste stort på det musikalske, som man jo egentlig må gjøre om man spiller progmetal, men likevel.

 Talrusha avsluttet et sterkt sett, godt hjulpet av lokale fans. Etter en liten stund kom kveldens ”headlinere” opp på scenen, Notodden-bandet ”Fracture”. Denne gjengen er de gutta jeg i innledningen nevnte at jeg har sett før, den gang på Motstøy-festivalen på bandets hjemsted. De sparket bakender den gangen, og de sparket enda hardere denne gangen. ”Fracture” var kveldens klart tyngste band, noe som ærlig talt godt kan hjelpe på for min del. Gjengen spiller virkelig metal, og ligger ikke i progrock-sjangeren i det hele tatt. Vokalist Paal Strand imponerte også med kveldens desidert mest spot-on progmetal-vokal, type gammel Dream Theater. Falsetten satt der den skulle, og låtene likeså.

 Konklusjon: Kveldens tre band imponerte alle som en, og jeg har store planer om å følge med på dem alle. Et godt tips er å gjøre det samme.

 
Det ble dessverre ikke tatt bilder for Icon Music Mag under denne konserten grunnet sykdom.