Dødsfet metallaften i Trondheim!


(trykk på bilde for bildegalleri!) 

Ingen kan komme å si at det sto dårlige og lite rutinerte band på plakaten da Krisiun, Rotting Christ, Incantation og Crionics gjestet Trondheim søndag 09.09.07. Det var Zone som fikk disse til å svippe innom på deres Northern Assasination Tour, der de gjester flere nordiske land inkludert Norge, med konserter på Blæst (Trondheim) og Maiden (Oslo).


Siden det var søndag ble konserten framskyndet litt og det så ikke ut som alle hadde fått med seg det når det første bandet Crionics (Polen) kom på scenen. De få publikummerne som hadde kommet sto litt stille og var ikke så veldig engasjert i det som skjedde på scenen. Uansett så slo bandet godt ifra seg med sin mix mellom black-metal og death-metal. De spilte et godt sett med låter fra hele deres karriere som for eksempel "Waterfalls of darkness", "Humanmeat Cargo", "Episode Of The Falling Star" og "Frozen hope". Dette bandet var det yngste av de som fremførte denne kvelden og har "bare" eksistert siden 1999, mens de andre har holdt på siden sent på 80-tallet og tidlig på 90-tallet. Crionics imponerte stort og mye av gitarspillet var strålende bra. Bandet hadde også med synth, men den lå ikke så langt fram i lydbildet at en fikk høre så mye av det (skjerpings må til her).

Dødsmetall fra Statene

Andre band ut var Incantation (USA) og publikummet hadde vokst seg større iløpet av et kvarter ut i bandets set. De starter med en lang intro som jeg syntes var i overkant lang, men etterhvert så kommer tung riffing som på mange måter kan minne litt om doom, men kanskje litt mer death i seg. Nå har ikke jeg hørt så veldig mye av dette bandet fra før av til å si noe om hvilke låter som slo best an eller ikke, men etter det jeg så blant publikum så var det mange som visste hvem disse var. Dette bandet fikk også de første headbangerne med seg på laget og det begynte å bli en veldig trivelig kveld med masse øl, hår og dødsmetall for publikummet. Et par eksempler på låter som ble spilt kan jeg også komme med her: "Impending Diabolical Conquest", "Oath of Armageddon" og en låt som virkelig tok av var "Lead to desolation".

Gresk dødsfilosofi
Det jeg gledet meg mest til av alle bandene var helt klart Rotting Christ (Hellas). Med sin black-metal så skilte de seg litt ut fra resten av dødsmetallbandene denne kvelden. Med en majestetisk intro med krigsundertoner var de klare å marsjere inn i publikums ører og andre indre organer. Bandet har hele tiden holdt på med sitt sound og satt sitt greske preg på black-metallen. Dette liker jeg og det jeg fikk høre av dette bandet gjennom låter som "The fifth illusion", King of a Stellar War", "Nemecic" og "In domine Satana" fikk meg til å innse at låtene låter jævlig mye bedre live enn det gjør på plate. Selv om man ikke kan skimse av skivene bandet har gitt ut, er innlevelsen og det man får se av Rotting Christ på scenen erindringsverdig til evig og alltid. Det må bare oppleves. Rent personlig synes jeg, etter å ha gått i gjennom min egen musikksmak, at disse var det bandet som imponerte og gjorde mest inntrykk i positiv forstand. Bandet leverte bra og var kanskje et av to band som var de mest aktive på scena, det andre var Krisiun.

Publikumsfavoritt

Krisiun er ikke et band å hoppe over når dødsmetall-kabalen skal legges. Nå skal det sies at jeg ikke har mer enn en cd av disse dødsmetallerne, nemlig "Ageless Venomous" som jeg ikke synes er noe god og er kanskje en grunn til at jeg ikke akkurat gledet meg til Krisiun-konserten, men jeg ble positivt overrasket. Disse tre brødrene fra Brasil leverte brutale låter som "Vicious Wrath", "Bloodcraft", "Vengeance's Revelation" og "Kings of killing". Det bar i veg med god musikk fra Sør-Amerika og de hadde kanskje kveldens raskeste trommeslager med seg på laget. De hadde et voldsomt driv i låtene som ble fremført og det var flere entusiastiske publikummere som var kommet spesiellt for å få med seg Krisiun. Vokalist Alex Camargo uttrykte seg for publikum at han var takknemlig for det store oppmøte. På slutten var det også plass til et ekstranummer som publikum satte stor pris på.

Konklusjon
En kjempekveld ble det og tankene man sitter igjen med etter et slik arrangement er at man vil oppleve noe lignende igjen i Trondheim senere en gang også. Når det gjelder publikum så var det ikke fullt hus, de fleste hadde nok ikke fått med seg at konserten startet tidligere enn annonsert. God stemning under Rotting Christ og Krisiun ble notert på blokka. Uansett takk til Zone for å ha klart å få dette til å bli en råbra dødsmetallkveld man sent vil glemme. Neste måned er det Vreid, Iskald og Irr som skal gjeste Blæst i regi av Zone, og selvfølgelig vil vi være der å skrive og ta fete bilder.

-skrevet av: Kenneth Staurset Fåne-

GALLERI

-Foto: Pia Farstad Eriksen-


www.zone-home.net
www.blaest.no