JORN

Info:

Sted:
Dato: Skribent:Fotograf: Bilder:
Blæst, Trondheim
23.11.07
Kenneth Staurset Fåne
Pia Farstad Eriksen
klikk her...

Omtale:

 

Med speilblanke solbriller for anledningen gikk Jørn Lande og bandet sitt opp på scenen til full jubel fra publikum på Blæst. JORN har i år gitt ut en dobbel liveskive på italienske Frontiers Records og det er ikke overraskende at mange av live-låtene fra den skiva ble spilt denne kvelden.

 Jørn Lande beviser gang på gang at han er en av norges beste vokalister innen metal og det gjelder både live og på plate.  Det skjer ikke et unntak denne fredagen heller, Jørn Lande leverer vokalmessig veldig bra og publikum er med på de fleste av låtene.

 Som mange vet er ikke en JORN-konsert komplett uten et par eller fem coverlåter og det var plass til hele 4 coverlåter pluss en Whitesnake-medley i tillegg til et utvalg av JORN-låter. Bandet spiller kjempebra og begge gitaristene Tore Moren og Jørn Viggo Lofstad lirer av seg kvalitetsgitarspill. Det er også plass til soloer av begge gitaristene og en heftig trommesolo av Willy Bendiksen. Jørn Lande tuller litt innimellom låtene og det gikk mest utover den ”gamle” trommissen Willy som ikke har fått seg ny vifte som han kjøpte på prix i 1993, at den første trommesoloen han spilte var i 1923 og at han skulle få en ny vifte av Lande den dagen han fylte 300. Uansett var det mange som lo og Willy beviste at han har rytmene itakt når han ga oss denne absolutt godt gjennomførte trommesoloen.

 Når man ser på antall publikum på Blæst denne kvelden ser man at JORN faktisk har fans her også. Mange har klaget på at Jørn Lande ikke har slått igjennom skikkelig her hjemme i Norge og et par ihuga fans jeg pratet med før konserten mente at folk burde slå øynene opp for denne kraftpluggen av en vokalist. Jeg er forsåvidt enig, mannen har gjort en god del bra i forbindelse med Ark, Masterplan, Allen Lande, JORN og mange flere, men det har liksom ikke tatt av skikkelig her hjemme i Norge. I utlandet er han en ettertraktet vokalist som bli bedt med på mange spennende og interessante prosjekter, men han blir liksom ikke snakket så mye om her hjemme. Nå er han aktuell med det nye prosjektet til Tobias Sammet, Avantasia og gjør en glimrende vokaljobb der i tillegg til at han skal medvirke på prosjektet til Arjen Lucassen, Ayreon, i nærmeste framtid. Så jobber har han mye å velge å vrake i.

 Men Trondheims-publikummet var stort og gitarist Tore Morèn konstaterte med følgende sitat om Trondheim: ”Trondheim er jaggu meg Norges Rock`n`Roll-by nummer 1” før han sa at alle de beste rockerne kom nettopp fra denne byen. I stor applaus fra publikum dro han i gang en gitarsolo.

 Dette var hardrockens kveld og den kommer til å bli husket for mye liv fra publikum og et utsøkt utvalg av gode låter fra bandets side. Det ble spilt meget bra og vi håper Jørn Lande og gjengen kommer tilbake en rekke ganger senere, for hardrock med Lande i spissen er noe av det ypperste du får her i Norge. Takk.

 Kenneth Staurset Fåne

Setlist:

01. We brought the angels down

02. Blacksong

03. Duke of love

04. Are you ready (Thin Lizzy)

05. Cold Sweat (Thin Lizzy)

06. Where the wind blows

07. Stormcrow?

08. Out to every nation

09. Straight through the heart (Dio)

10. Tungur Knivur

11. Whitesnake-medley (Come On, Sweet Talker, Crying In The Rain, Here I Go Again og Give Me All Your Love)

12. Stormbringer (Deep Purple)