Inferno Kick Off - Metherra, The Sickening og Mindgrinder

Info:

Sted:
Dato: Skribent:Fotograf: Bilder:
Kafè Larssen, Trondheim
26.01.08
Kenneth Staurset Fåne
Pia Farstad Eriksen
klikk her...

Omtale:

Kafè Larssen var stedet, dødsmetall var sjangeren og alt lå til rette for en dødsfet Inferno Kick Off i Trondheim.

Konsertstart var satt rimelig sent og første band på plakaten var Metherra, et band som opprinnelig kommer fra Lillehammer, men nå bosatt i Trondheim. De kunne sin dødsmetall og det virket som om publikum likte det de hørte. Hardt, brutalt og med fengende riffing imponerer dette bandet meg og jeg setter også et pluss på trommisen som leverer et tordenskrall uten like. Bare å ta av seg hatten for det. Jeg hadde litt problemer med å høre vokalen, men jeg tror det har mye med hvor man står i lokalet på Kafè Larssen. Det er ikke verdens beste konsertsted om det er lydkvalitet du leter etter.  Uansett bra lyd eller ikke så man og hørte at Metherra kunne sine saker og publikum virket fornøyde.

Neste band ut var The Sickening som ikke for så veldig lenge siden spilte på Fru Lundgreens her i Trondheim. Med kveldens mest engasjerte og publikumshyggelige vokalist var humøret på topp. De sa de kom for å spille dansemusikk og hvor mye publikum danset i sin rette betydning skal ikke nevnes, men noe headbanging var det og det så ut til at mange kjente til dette bandet fra Kristiansund. Publikum så ut til å like dette bandet, men litt mer engasjement fra hele publikummet hadde ikke skadet, da det bare var de 5-8 helt framme ved scenen som virket ivrigst.

- ”Vi setter stor pris på at dere kjøper t-skjorter og demo-cder. Vi kræsja på vei hit, så vi treng spenn!”, utbrøt vokalisten mellom en av låtene. Ingen så veldig handicappede ut der de sto å spilte sin dødsmetall med blastbeats og agressivitet, så bilulykken hadde mest sannsynlig gått bra for dem helsemessig. Forrige gang de spilte her i Trondheim spilte de en 2 sekunders cover av Madonna og denne gangen hadde de tid til å spille en 2 sekunders cover av Elton John. Om det var en cover eller ikke kunne ikke jeg høre, men morsomt med litt humor på slike dødsbetungende konserter.

Jeg kjenner litt til The Sickening fra før da to av medlemmene i The Sickening også er medlem i Inferno-klare Slagmark. Hyggelig var det også at vokalist Olve Kroknes fra Slagmark var i lokalet og fikk avslutte med en Cannibal Corpse-”duett” med The Sickening. Publikum satt stor pris på dette og applausen var stor.

Etter The Sickening var ferdig og begynte å pakke ned backdroppen sin skjedde det noe veldig merkelig. Det ble stadig tynnere i rekkene og når siste band Mindgrinder startet var stemningen noe redusert. Bandet var det beste når det gjelder det tekniske og er det bandet som er mest kjent av bandene. Hvorfor publikum gikk kan sikkert ha mange grunner, men jeg synes bandet gjennomførte et bra sett, der gitaristene viste seg mest fram. Med andre ord ingen grunn til å stikke av. Mindgrinder er mer tekniske og melodiøse enn de andre og kanskje ikke like brutal på samme måte som The Sickening og Metherra. Der disse to bandene ligger mer på grind-siden av dødsmetallen så er Mindgrinder mer over på den tekniske biten. Jeg synes de leverte bra og hadde bare publikum vært like mange som tidligere på kvelden, så hadde det vært topp. Bandet var bra, men det labre oppmøtet av publikummere under Mindgrinder var flaut og skuffende. Dette tror jeg virket inn på bandet også som så litt mindre engasjert ut enn de to ”lokal-bandene”.

 
Sånn oppsummert var det tre gode dødsmetallband som sto på scenen, der alle hadde sine særpreg. Tre band som jeg ikke hadde sett live før og ga meg alle gode inntrykk. Eneste å klage litt på er konsertstarten som gjerne kunne vært satt en time tidligere, så kanskje publikum hadde vært like engasjert og like mange når siste band spilte også.