Griffin på Fru Lundgrens, Trondheim

Sted:
Dato:
Bilder:
Fru Lundgrens, Trondheim
19.10.07
-Bildegalleri-

 

Griffin er et norsk band som spiller heavy metal, med trash influenser. De har en heller klassisk lyd, i forhold til de andre mer ekstreme norske bandene, og dette har visst nok vært grunnen til at de har slitt med å få platekontrakt, i følge ei booking nettside. Etter hvert ble de signa på Seasons Of Mist Records, og godt er det. Bak seg har de 5 album, før de nå gjestet Trondheim og Fru Lundgrens. Utestedet er perfekt for små konserter og godt stemning. Og Griffin ga jernet fra start til slutt!

  Ca en halvtime etter oppsatt start, som for så vidt er et helt greit tidspunkt å begynne på (om man ser det i forhold til konserter andre steder) gikk de opp på scenen. Etter en kort introduksjon dro de rett i gang. Jeg må si jeg ble overrasket. Selv trodde jeg dette skulle være litt som Iron Maiden, og de lignende bandene.Og jo, Griffin hadde tydelige tunge influenser fra den kretsen, men det var et par hakk hardere. Alt i alt låt det nesten litt trashy til tider, hardt og skikkelig ”in your face!”. Spesielt låta ”Losing Control”, den var helt konge, og kveldens høydare i mine ører.

 De så ikke ut til å bry seg om at de ikke spilte på verdens største scene heller, men spilte det de var gode for, til stor fornøyelse for publikum. Også klarte de å gjennomføre det klassiske med å gi seg mens de ennå hadde taket på publikum. De starta bra, og slutta bra, som er veldig lurt med forhold til inntrykk på de som hører på.

 Vokalisten var den som satte mest inntrykk på meg, det er sterke lunger på Rolf Bakken, og han klarte å fylle Lundgrens med letthet. Det ble i det store og det hele en klassisk aften som jeg har vanskelig for å tro at skuffet noen. Etter min mening er det bra at noen band holder liv i de sjangrene som egentlig ikke fortjener å bli glemt. Dette klarer Griffin veldig godt. Om det var noe negativt måtte det være at de godt kunne tatt et par låter til, det tror jeg ingen hadde hatt vondt av, i alle fall ikke jeg!

 Om dette virker interressant så kan jeg til slutt nevne at de er ute med nytt album i år ”The Ultimate Demise” (hvor blant annet ”Losing Control” er hentet fra) som kan kjøpes fra ymse nettbutikker.

Anmelder: Magnus H. Blystad
Fotograf: Bjørg Udahl