Family Volt

Info:

Sted:
Dato: Skribent:Fotograf: Bilder:
Fru Lundgreens, Trondheim
19.01.08
Roar Brattås
Bjørg Udahl
klikk her...

Omtale

 

Lørdagen gikk turen til Fru Lundgreens for å høre Family Volt. Jeg hadde faktisk aldri rota meg ned hos godeste Fru Lundgreen før, og ble mildt sagt litt overrasket over den merkelige layouten på stedet, i alle fall i henhold til livespilling. Stedet kan sammenlignes med en lang gang med en bitteliten scene i den ene enden.

 Etter godt og vel to timer med venting begynte stedet å fylle seg, Family Volt kom omsider ut på scenen (eller ut i sin ende av gangen om du vil...), og jeg vendt spent mine ører mot et band jeg aldri hadde hørt før.

 Det første man tenker når man er på en konsert med et band man aldri har hørt før blir automatisk; "jeg håper virkelig denne gjengen vet hva de driver med.". Heldigvis visste Family Volt akkurat hva de drev med, de storkoste seg virkelig på scenen og energien var enorm. Sangene satt godt hos alle bandmedlemmene og ringte godt i ørene mine lenge etter konserten var over.

 Mellom sangene forsvant litt tid til å tune instrumentene til neste låt, vokalistens evindelige "skål!" og "går det bra?" vekket gode reaksjoner hos publikum og ledet oss effektivt videre. Konserten gikk på denne måten raskt og greit unna og var på ingen måte vond å overvære.

 Family Volt har en sound som kan minne litt om Muse og en stil som kan minne bittelitt om A.C.T, men de følger samtidig sin helt særegne vei. Sangene skiftet veldig; fra litt "tøysete" pop-rock til skikkelig hard rock, til herlig prog. Selv skulle jeg likt å høre litt mer prog i sangene deres, for det var de delene som virkelig rocka konserten for min del.

 Når det gjelder lyden blir det eneste adjektivet jeg kommer på "grøtete", nå må det selvfølgelig huskes at dette var i en kjeller i kjøpmannsgata og ikke i spektrum, men det var til tider særdeles vanskelig å skille instrument fra hverandre, noe som gjorde enkelte deler (som sikkert var innmari kule) til et salig bråk.

 Alt i alt var det en helt grei konsert; bandet koste seg, publikum koste seg og anmelder hadde det ikke så aller verst han heller. Det blir spennende å høre om Family Volt har klart å samle like mye energi i studio som de hadde live. Dersom de har klart det, vil de helt sikkert få en knalldebut. Kanskje kan man få med seg helheten i sangene litt bedre også, når lyden blir mindre grøtete.