Info:

Sted:
Dato: Skribent:Fotograf: Bilder:
Fru Lundgreens, Trondheim
23.02.08
Kenneth Staurset Fåne
Bjørg Udahl
klikk her...

Omtale:

 

Lørdag 23. februar var det ACDC-låter som sto på programmet nede hos Fru Lundgreens. Bandet het Dynamite og var et rent tributeband til sine store helter i ACDC. Etter å ha sjekket litt ut og sett noen videoer på youtube av dette tributebandet så gledet jeg meg faktisk til denne konserten. Det skal sies at jeg er ikke den største ACDC-fanen som finnes på denne jordkloden, men det er en del de har gitt ut som jeg har sansen for. Alle kjenner vel til Back in Black, Highway to hell og jeg regner med at alle har en kjennskap til og klarer å synge ”THUNDER!” på låta Thunderstruck. Det kunne hvertfall de fleste oppmøtte i kjelleren hos Fru Lundgreens denne kvelden.

Bandet spilte et godt set på 15 låter og mange av låtene var preget av allsang blandt publikum. Folk så ut til å trives godt under denne konserten. Bandet gjør helt godkjente versjoner av låtene, med et lite unntak av gitarspillet på Thunderstruck som går en smule saktere enn normalt. Uansett ødelegger ikke dette så mye fordi publikum er med og de skaper masse liv og entusiasme. Det er faktisk under nevnte Thunderstruck, Back in Black, Highway to hell, TNT og Hard as a rock publikum har hæla i taket. Men generelt god stemning under hele konserten gjør bandet en knakende god jobb.

Når det gjelder likheten mellom Dynamite og ACDC så er hvertfall vokalen slående like, og nå snakker vi Brian Johnson. Med sixpence-lue og en gitarist i nesten skoleuniform (iført kun boxern for øyeblikket) så blir vel dette det nærmeste vi kommer en ”ekte” ACDC-konsert her i Trondheim og Fru Lundgreens. Jeg synes det er litt tøft at det finnes slike tribute-bands som faktisk klarer å få spillejobber og at folk kommer for å se relativt ”ukjente” band som kun spiller coverlåter er også veldig imponerende. Nå har Dynamite spilt på Fruen før også, så det kan jo hende noen som var på forrige konsert har fått sansen av bandet og kom denne gangen også.

Å si at det var stappfullt på Fru Lundgreens denne kvelden må være å lyve, men det var en god del som kom og jeg vil tro bandet er fornøyd med konserten og selve stemningen under den. De avsluttet i hvertfall med et ekstranummer i form av ”If you want blood”. Neste gang Dynamite spiller til dans, bør du også være der. (spesielt om du liker ACDC)

 

 

SETLIST: 

01.   Rock`n Roll Damnation

02.   You shook me all night long

03.   Shoot to thrill

04.   Live Wire

05.   Hard as a rock

06.   Sin City

07.   Dirty deeds done dirt cheap

08.   High Voltage

09.   Back in Black

10.   TNT

11.   Whole lotta Rosie

12.   Thunderstruck

13.   The Jack

14.   Highway to hell

15.   If you want blood