Animal Alpha - Storås Utested, Trondheim

Info:

Sted:
Dato: Skribent:Fotograf: Bilder:
Storås Utested, Trondheim
13.03.08
Magnus H. Blystad
Bjørg Udahl
klikk her...

Omtale:

 

Storås er et relativt lite konsertlokale, og jeg må si jeg ble temmelig overrasket over hvor mange som møtte opp for å hilse på Animal Alpha. Hele utestedet var tjukkfullt av mennesker når klokka var 2210, og det stoppet ikke å komme før enn ca 2245 omtrent. Da hadde bandet spilt i et kvarter.

Når klokka var 2230 kommer bandet opp trappa i enden av lokalet bak baren, publikum (som i da i lang tid hadde stått og ventet foran scena og ellers i lokalet) gir plass til dem. Agnete Maria Kjølsrud har tatt på full makeup og var klar for å lage liv i trønderhovedstaden. Og visselig ble det liv.

Publikum var med en gang på samme side som bandet, om dette var fordi de var storfans fra før eller om det var utstrålingen til vokalisten er jeg usikker på. Selv ble i alle fall jeg overbevist om at dette var et profesjonelt band som ikke holder tilbake på energien når de skal ut foran fansen. Spesielt var det Kjølsrud som ledet showet. Stemmen hennes kunne best beskrives som bipolar der hun vekslet mellom de småpikesøtlige rolige delene, til de kaotiske segmentene med primalskrik. Det er dessuten altfor sjelden man ser stagediving nå for tida, men her tok hun sjansen og lot seg falle ned en fanskare med utstrakte hender, samtidig som hun sang. 

Showet var en fryd for øyet og øret. Hardrocken grep hele rommet og slapp ikke taket før enn de gikk av scena. Lyden var klar, instrumentene kom til sin rett, men det var Agnete som var showet på Storås. Med karisma til tusen og sminket som viktoriansk frue, helt kvit i ansiktet med røde kinn, delvis hoppet hun rundt som en gal i en sang, for å spankulere rundt med sigar som en maktgal diktator i neste.

Alle som er fan av god underholdning burde ta turen innom årets Storås festival, hvor Animal Alpha skal spille. Denne gangen varte settet til 2320, og da var det spilt to ekstra låter. Egentlig er jo ikke dette så verst med tanke på at siste albumet er litt under halvtimen langt. Personlig var jeg svært fornøyd med kvelden, dersom sjansen byr seg til å se dem igjen sier ikke jeg nei takk til det!