Kuvagalleriaan

Takaisin
Nimi: Flżtir Hįr frį Shandi
Kutsumanimi: Karva
Sukupuoli: Ori
Ikä: 11v./21.1.2005
Rotu: Islanninhevonen
Kasvattaja: La Pleine Luna
Omistaja: La Pleine Luna
(Tekijä: La Pleine Luna)

luonne

Ratsastaessa: Ei meinaa pysyä paikoillaan, yrittää koko ajan liikkua - joko ratsastajan kanssa tai ilman. Koulua ei jaksa ollenkaan, vaan säntäilee ympäri kenttää päättömänä. Karvalle täytyy näyttää heti alkuun kuka määrää ja silloin menee jotenkuten kouluakin. On silti hieman jäykkä kääntymään ja saattaa viskellä päätään osoittaakseen mieltään. Esteistä tykkää, mutta yleensä innostuu niin paljon että vain rynnii niiden läpi. Nopeatempoinen maastoilu on Karvalla unelma, sillä poni jaksaa kyllä ravailla ja laukkailla luonnonhelmassa pitemmänkin tovin. Haittapuolena laukatessa on ilopukit, jotka tuntuvat olevan erittäin herkässä tällä ponilla.
Taluttaessa: Intoilee turhan paljon ja nykii taluttajaa suuntaan ja toiseen. Yrittää alkaa ravata ja etenee nopeasti. Ei malta millään kulkea nätisti talutuksessa, vaan yrittää päästä maistelemaan kaikkea mitä luonnosta löytyy. Jos ei pääse luontoon hamuamaan ruokaa suuhunsa, saattaa aivan hyvin syödää taluttajansa paitaa, hattua tai mitä vain mihin ylettää. Rakastaa jäystää aidantolppia. Menee mielellään taluttajan varpaille, eikä meinaa millään astua kauemmaksi - etenkään jos taluttajalla on erityisen hyvänmakuiset hiukset tai mikä tahansa.
Hoitaessa: Karva yrittää maistaa kaikkea ympärillä olevaa ja jos saa jotain suuhunsa seisoo nätisti paikoillaan, kunnes kyllästyy ja etsii uutta pureskeltavaa. Rakastaa harjausta mahan alta ja silloin lopettaa muun hamuilun. Muuten ei erityisesti tykkää harjauksesta, mutta antaa ihmisen silti tehdä rauhassa työnsä. Kaviot antaa puhdistaa erittäin helposti ja nostaa jalan kun pyytää. Varusteet on ponille melko helppo laittaa, paitsi suitset, jotka usein miten jäävät Karvan suuhun joksikin aikaa. Kun harjaa Karvan, saa olla takuuvarma, ettei kuivana pääse pois karsinasta!
Laitumella: Polle viihtyy erittäin hyvin laitumella, jossa se saa härnäillä muita hevosia, jäystää aidantolppia ja hypellä heinäsrikkojen kanssa kilpaa. Poni myös tykkää ihmisistä jotka tulevat aidan reunalle ojentelemaan heiniä ja nauttii rapsutuksista. Laitumelta Karva ei kuitenkaan haluaisi lähteä, mutta hetken päästä antaa kuitenkin periksi ja astelee itse ihmisen luo. Rakastaa juoksennella muiden hevosten vierellä toisella puolella aitaa, yhtäkkiä näykkäistä toisen niskaa ja laukata iloisesti hirnahtaen pakoon yllättyneen vihaista toveriaan.
Muille hevosille: Kujeileva ja välillä jopa vähän ilkikurinen. Haastaa joskus harvoin huomaamattaan riitaa Clownin kanssa, mutta on yleensä kuitenkin kiltti.
Muuta: -

JÄLKELÄISET

AP Óhagkvęm || Emä: AP Ąrįsarmašur
AP Jaršvegsvinna Boltanum || Emä: AP Ąrįsarmašur

sukutaulu

Isä: Svķžjóš Ii: Austursamķsku Iii: Noršursamķsku
Iie: Kólaskaga sem
Ie: Fornöfn Iei: Flestir Eiga
Iee: Blönduš Töluorš
Emä: Raštölur Ei: Einfaldur Eii: Ašalgrein
Eie: Oršasafn
Ee: Stęršfręšifélagsins Eei: Nefnifall
Eee: Evrópeskum

kisakalenteri

pvm
paikka
luokka
sijoitus
- - - -
- - - -
- - - -