Kuvagalleriaan

Takaisin
Nimi: Clownspite Crowd frá Comicò
Kutsumanimi: Clown
Sukupuoli: Ori
Ikä: 9v./2.8.2009
Rotu: Islanninhevonen
Kasvattaja: La Pleine Luna
Omistaja: La Pleine Luna
(Tekijä: La Pleine Luna)

luonne

Ratsastaessa: Pahansisuinen, ei meinaa totella koulua mentäessä etenkään. Pukittelee usein, kavahtelee takajaloilleen ja pyrkii muinkin keinoin tekemään selässä istumisen mahdollisimman hankalaksi. Esteillä ei tarvitse kannustaa etenemään, pidätys pikemminkin suotavaa. Liitää reilulla ilmavaralla puomien yli ja kapasiteettia tuntuu löytyvän vaikka millä mitalla! Maastossa rauhoittuu hieman, mutta voi rynniä ja karkailla sielläkin oman mielensä mukaan. Tuntuu tulleensa isäänsä ollessaan niin villi ja vapaa. Kärryjen kanssa ei olla koskaan edes yritetty.
Taluttaessa: Ei jaksaisi millään kulkea taluttajan perässä, vaan yrittää mennä ohi tai milloin minnekin. Maistelee kaikkea ohimenevää. Ei syö ruohoa vaan kaikkea muuta; aitojen tolppia, taluttajan olkapäätä, ovien karmeja jne. Hoitaessa: Poni ei pidä taluttamisesta, sillä silloin se tuntee olonsa ihmisen alistamaksi, eikä tämä polle tykkää yhtään olla se joka ei määrää! Niimpä yrittää kaikin keinoin näyttää ihmiselle, että on itse pomo, eikä kukaan häntä voi määrätä. Yrittää lyödä jarrut totaalisesti pohjaan tai sitä vastoin lähteä laukkaan, koskaan ei tiedä miten Clown sillä kertaa käyttäytyy. Tuntuu että poni keksisi aina karsinassaan uusia keinoja olla mahdollisimman hankala ja toteuttaisi niitä seuraavalla kerralla. Ponin luonteen saa hillittyä oikealla asenteella, esimerkiksi piilottamalla riimunnarun ja houkuttelamalla porkkanalla.
Laitumella: Näyttää melko kiltiltä ja rauhalliselta käyskennellessään aitauksessa, eikä siellä aiheuta pahaa muille hevosillekaan, jos ei vaan kukaan yritä alistaa johtaja-sielua. Silloinkin korkeintaan näyttää kuka on pomo, eikä turhaan aiheuta vahinkoa muille. Clownin ollessa laitumella ei saa mennä lähelle aitausta, eikä ainakaan tunkea käsiään aitauksen läpi, sillä tämä tulinen polle voi kiihtyä siitä enemmän kuin luulisikaan tai vähintään puraista.
Muille hevosille: Näyttää kuka on johtaja, mutta ei pyri turhaan satuttamaan muita, vaan johtajan tavoin pitää järjestystä yllä ja huolta laumastaan.
Muuta: Pidettävä erityisen pitkä turvaväli. Vain kokeneille ratsastajille!

sukutaulu

Isä Ii Iii
Iie
Ie Iei
Iee
Emä Ei Eii
Eie
Ee Eei
Eee

kisakalenteri

pvm
paikka
luokka
sijoitus
26.12.2012 Suomen keppihevosfoorumi Kangasponiorit 11/14 (+ 2 hylättyä) JS
- - - -
- - - -