C.S. GRIFONIS WADO KAI

Wado Kai Karate Club


                   ” GRIFONII ”

 

     

"Clubul Sportiv Grifonis Wado Kai" este în Municipiul Drobeta Turnu Severinveche așezare de pe malul stâng al Dunării, atestată documentar de peste 2000 de ani, reședință a județului Mehedinți.

Așezarea a intrat în istorie o dată cu începerea campaniilor de cucerire a Daciei de către legiunile romane conduse de Traian între anii 101-106, prin construirea podului peste Dunăre de către Apolodor din Damasc și a Castrului roman. Castrul a fost ridicat ulterior la rang de municipiu și apoi de colonie (colonie ce constituia unul dintre cele mai importante centre urbane din Dacia după Ulpia Traiana Sarmizegetusa și după Apulum).

Municipiul Drobeta Turnu Severin a fost asociat în perioada interbelică cu "TERRA GRIFONIS" ca o protecție în mitologie și sacralitate datorită celor doi grifoni așezați pe Palatul de Cultură Theodor Costescu. Aceștia privesc spre Dacia Felix,  apărându-i aurul, focul, izvoarele, cerul și pamantul. 

De aici și denumirea clubului de "GRIFONIS" adică, GRIFONII.

Simbolul nostru este Grifonul iar deviza " Shingi ichinio".

Culorile sunt argintiul și albastrul rois.

     

DATE

NUMELE: ASOCIAȚIA "CLUB SPORTIV GRIFONIS WADO KAI"

SEDIUL: DROBETA TURNU SEVERIN, STR. MAREȘAL AVERESCU NR. 54, COD 220148, JUD MEHEDINȚI.

DURATA DE FUNCTIONARE: NEDETERMINATĂ

C.I.S. nr. 427 

Număr certificat: 0001152

Secții: Karate (wadoryu), tir cu arcul, kendo, fitness, culturism, gimnastică.

Număr identificare din registrul sportiv și data: MH/A2/00185/07.12.2001.

 

AVIZ M.T.S. nr. 260                                       

C.I.F. : 14307006

CONT DESCHIS LA:  B.R.D. DR.TR.SEVERIN

COD IBAN: RO61BRDE260SV17870632600

PREZENTARE

    Clubul a fost înființat în 1990 , imediat după Revoluția din 1989 sub numele “ Clubul Wado Ryu “. In anul 2000, după apariția OG.26 și a Legii Sportului nr. 69 clubul a fost reorganizat și a fost adoptată  denumirea actuală.

    Clubul ete o organizație de tineret nonguvernamentală socio-cultural-sportivă care ca scop atragerea tinerilor la practicarea sportului de performață, a exercițiilor fizice cu scop profilactic sau terapeutic, lupta împotriva violenței sub orice formă, lupta împotriva drogurilor, alcooloismului, etc.

    Activitatea clubului se dorește a fi  o alternativă de educare a tinerilor prin sport (karate, tir cu arcul, gimnastică, culturism, fitness), disciplina de bază fiind Wado Ryu karate-do practicate atât ca artă esoterică cât și ca disciplină sportivă.

    Prin relația de parteneriat reală pe care o are cu Direcția pentru Sport a Judetului Mehedinți, cu Filiala Academiei Olimpice Romane Mehedinți cu Inspectoratul Școlar al Judetului Mehedinți dar și cu Organizațiile similare din Sirbia și Munte-Negru va propune mai multe Proiecte Euro Regionale.

    Clubul se numară printre membrii fondatori ai Federației Romane de Karate și este, începând din 28 aprilie 2003, Ramura nr. 423001 a Japan Katate Do Federation - WADO KAI - cu nr. inregistrare 542.

   

    Președinte al clubului dar și coordonator tehnic este dl. Cătălin-Dan Puicea  -  5 Dan J.K.F. Wado kai, 6 Dan Wado ryu - F.R.K. maestru al sportului și antrenor emerit.

     Dl. Cătălin - Dan Puicea este membru Japan Karatedo Federation Wado-Kai (card nr. 42300132159) și vicepreședinte al  Federației Române de Karate.

    Clubul pregăteste și legitimează pentru a deveni sportivi de performață  copii de la vârsta de 6-8 ani și tineri, baieți și fete.

    În cadrul clubului sunt sportivi legitimați și din Germania, Sarbia - Muntenegru.

    În cadrul clubului se pregătesc și copii, tineri și adulți care doresc să practice și sportul pentru sănătate. 

    Clubul se mândrește cu rezultate deosebite obținute la Campionatele Europene de Karate Wado Kai, Campionatele Naționale de Karate Wado Ryu și F.M.K. la care a participat permanent și unde a obținut numeroase titluri de Campioni Europeni și Naționali precum și clasarea în primele 3 locuri la multe categorii de vârstă și greutate, dar și cu rezultatele obținute la numeroasele cupe și competiții diverse la care a participat cu sportivii.

    Datorită  rezultatelor 3  sportivi au primit în anii 2005 și 2006 Titlul de Maestru Al Sportului ( Mirea Radu Iulian, Mirea Teodor Mihai, Puicea Andra Gabriela).
    Datorită rezultatelor Clubul se numară printre cluburile bune din federație .

     În cadrul clubului se practică și gimnastică de recuperare și întreținere iî scop profilactic sau terapeutic, Tae Bo-ul (Total Awareness Excellent Body Obedience) precum și Tirul cu Arcul Traditional.

Clubul este deschis tuturor  iubitorilor de sport și de mișcare.

   Sportivii noștrii vor fi onorați și mândrii să fie parteneri de reclamă, putând purta pe echipamentul competițional, de antrenament și nu numai, siglele și numele firmelor intereste.

 

Create a Free Website