Doing the 116

Doing the 116

 

 

Een bedevaart langs 116 grounds in Engeland

Site Navigation    


 Home

 Premier League

 The Championship

 League One

 League Two

 The Conference

 Lower League

 SPL

 Scotland

 Eire & Cymru

 Special Matches

 Other Grounds

 Groundlist

 Links

 
 
 

KV Oostende

Het verslag

     

 

Twee Brabantse Tonproaters op reis: We are staying up, we are staying up

 

Deelnemers: Dokkie en Sir Stanley Matthews

 

KV Oostende is al jaren mijn derde club en ik bezoek ze ook weleens. Mijn eerste wedstrijd was ergens in de jaren-90. Toen Oostende Standard versloeg op de eerste speeldag. Sindsdien ben ik ze blijven volgen. In het begin van dit seizoen zag ik een spectaculaire 3-3 tegen Westerlo. Dat beloofde veel goeds, maar nu, 5 wedstrijden voor het einde, staat KVO op een degradatieplaats. Er moest dus maar eens steun komen voor de club. Ik bekeek het programma van Oostende en zag dat er nog drie mogelijkheden waren. Op 23/4 tegen FC Brussels (de directe concurrent), op 8/5 tegen Lokeren (de holmaten van NAC) en op 21/5 tegen Standard (de dag van de FA Cup finale). Ik besloot Dokkie te polsen voor een tripje, aangezien hij ook een zwak heeft voor het Belgisch voetbal. Dokkie kon wel tegen Brussels en zo werd er afgesproken om zaterdag te vertrekken richting de kust. Voor de zekerheid heb ik nog aan een Oostende supporter gevraagd of een fankaart echt niet nodig was. Ze belde de administratie van KVO en alleen een identificatiekaart bleek voldoende. Het was dus geregeld.

 

Oostende is goed te bereiken vanuit het Zuiden. Vanaf Hazeldonk is het 170 km naar Oostende. Anderhalf uur doorrijden dus en je bent aan de parel van de kust. In Nederland was het nog stralend weer, maar in België was het druilerig weer. Dat bleef zo tot aan de kust. Eenmaal in Oostende aangekomen zagen we veel Brussels supporters. De meeste hadden RWDM sjaals aan. Een van de ploegen die nu is opgegaan in FC Brussels. Enkelen waren al flink beschonken. Na wat te hebben gedronken in de stad besloten we richting stadion te gaan. Daar hadden we al een frietkot gezien. Onderweg viel op dat de Brussels en Oostende supporters gewoon door elkaar liepen. Het deed een beetje “Engels” aan. Bij de ingang hadden we weinig problemen om binnen te komen. Paspoort was inderdaad genoeg. Zelfs met onze ongure koppen kwamen we erin. De friet bleek niet te eten. Extreem vettig. Zowel Dokkie als ik kregen het niet helemaal op. Later die avond kreeg ik ook nog maagkrampen van de friet. Gelukkig was ik toen al thuis in het mooie Tilburg. Na wat plaatjes te hebben geschoten gingen we op het terrace staan. Langzaamaan stroomde het vol. Wat opviel was dat nogal veel Oostendenaren een staart hadden. Was Satyr er in disguise? Ook bleken er veel vrouwen/meisjes op de tribune te zitten. Dit was uitermate goed voor ons libido. Het was echt een ideale avond voor SuperJohn.

 

Dan de wedstrijd. Oostende ging fel van start en was duidelijk de betere ploeg. Paul Okon liet zien nog steeds een goede voetballer te zijn en Habran is gewoon een goede keeper. Oostende speelde puur op inzet en dat werd beloond met een doelpunt. De Spionkop werd gek. In de tweede helft was het niveau even beroerd als in de eerste helft. KV Oostende speelde puur op inzet en Brussels kon daar weinig tegenover stellen. Oostende won dus meer dan verdiend en verliet de laatste plaats. Toch ziet het er nog steeds somber uit voor de kustjongens, want ze hebben van de 3 degradatiekandidaten het zwaarste programma. Ik was tevreden. Van mijn vierluik van belangrijke wedstrijden deze week, was nummer 2 ook gewonnen. Later zouden ook nummer 3 & 4 gewonnen worden door resp. Willem II en Celtic. Een mooie week dus. Al met al was het een zeer geslaagd tripje en ik denk dat er volgend jaar vaker naar België wordt gegaan.

 

Geschreven door: Sir Stanley MatthewsDe foto's

Een dagje Oostende kan natuurlijk niet zonder strandbezoek, ook al is het weer beroerd.

De ingang van het Albertpark.

De warming-up van de spelers.

De Spionkop, waar de harde kern van KVO zich verzamelt.

Een hooligan. Gelukkig zijn we niet door hem in elkaar gemept.

Het uitvak, onoverdekt en alleen maar staanplaatsen. Zo hoort het ook te zijn.

De hoofdtribune met daaronder de kantine, waar al veel te doen was voor de wedstrijd.

KVO wint en er is weer licht in de duisternis. Kan de club behouden blijven voor 1ste klasse?


 

 

© 2005 All Rights Reserved.