Double-click to start typing

 Älekulla Fiber Ekonomisk Förening 

-Framtiden är ljus


Medlemsnytt från Älekulla Fiber, 171015

Medlemsnytt

Medlemsnytt är ett informationsblad där vi berättar hur projektet fortlöper. Medlemsnytt skickas ut när vi bedömer att det finns något nytt att berätta eller när vi har hunnit en bit i projektet.

Lägesrapport

Styrelsen har nu bygget klart nätet och anslutit samtliga medlemmar som vill ha anslutning i dagsläget. Även sjökablarna har lagts ned och dykare har gjort en första inspektion.

Vårt arbete kretsar nu runt dokumentation så som markavtal, kartor och redovisning till Länsstyrelsen för utbetalning av EU-stödet.

Samtliga markavtal ska skickas till Lantmäteriet för inskrivning. Vi ber er som får markavtal för signatur att signera dessa utan dröjsmål och returnera dessa till oss så snart som möjligt.


Tidsplan

Lantmäteriet klart ca: februari 2018

Länsstyrelsens handläggning ansökan utbetalning klart ca:    maj 2018

Jordbruksverkets granskning klart ca: juni 2018

Ekonomi

Styrelsen har beslutat att reducera byggkreditivet med 50%. Föreningen har erhållit betalning från Marks kommun för samtliga fakturor.

Styrelsen kommer att besluta storleken på sista delen av medlemmarnas insats efter att Länsstyrelsen betalat ut EU stödet, troligen i juni 2018.

Länsstyrelsen har rätt göra avdrag på vårt bidrag om dom bedömer att vi inte följt regelverket i alla detaljer. Det är därför omöjligt att bestämma storleken på sista delen av insatsen innan styrelsen fått besked från Länsstyrelsen, troligen juni 2018.

Kollektiv gruppanslutning, Telia

Telia har erbjudit oss att göra en upptändning till i år. Detta innebär att vi kan erbjuda dig som inte är med i föreningens gruppanslutning hos Telia att gå med.

Vill du ansluta dej till gruppanslutningen så ber vi dig meddela detta via e-post till: eleholm2@gmail.com senast 30 oktober.

Gruppanslutningen inkluderar bredband 100/100, TV Lagom, IP-Telefoni. Samtalstaxa för telefon tillkommer enligt den prisplan du väljer. Du kan uppgradera till reducerade pris och handla komponenter med rabatt.

Avbrottsinfo

Vill du få information om driftstörningar via SMS?

Anmäl dig då till vår avbrottslista här: https://www.smsgrupp.se/dela/rhzfpqqasy

Medlemsnytt från Älekulla Fiber, 170702

Medlemsnytt är ett informationsblad där vi berättar hur projektet fortlöper. Medlemsnytt skickas ut när vi bedömer att det finns något nytt att berätta eller när vi har hunnit en bit i projektet.

Från Torestorps fiber har vi kopierat följande information:

För att mäta hastigheten från routern, ska du alltid mäta med kabel mellan router och dator, det är endast då du kan få ett rättvisande resultat. Hastigheten mäter du t ex via www.bredbandskollen.se.
Men självklart vill man ju ha bra hastighet även trådlöst. När man mäter hastighet via wifi ska man dock tänka på att det finns en mängd faktorer som påverkar hastigheten. Om du tycker att hastigheten är lite väl låg via wifi kan du gå igenom den här checklistan och kontrollera vilka åtgärder du kan göra för att förbättra hastigheten.
Routerns prestanda – Det är viktigt att routern har kapacitet att hantera de höga hastigheter som fibern medger. Att använda en gammal router kan därför vara vanskligt, då den inte nödvändigtvis är anpassad för fiber.
Routerns placering – Routern bör placeras centralt i huset och så fritt som möjligt. Den ska alltså inte vara gömd bakom någon möbel el dyl.
Avstånd och hinder mellan router och enhet – Ju fler hinder mellan routern och datorn/mobilen/surfplattan, desto sämre hastighet. Hur mycket det påverkar varierar, även materialen i hindren har olika påverkansgrad. T ex kan alltså väggar, golv tak, möbler mm påverka hastigheten. Även avstånd från routern påverkar.
Störningar i det trådlösa nätverket – det finns en mängd saker som orsakar störningar i det trådlösa nätverket; micro, alla trådlösa prylar, larm, grannars wifi med mera och det allra mesta går på 2,4 ghz nätet. Routern som ingår i Telias gruppavtal stödjer även 5ghz som är betydligt kraftfullare, är inte lika känsligt för störningar och det finns inte heller lika mycket som stör på den frekvensen. Dock har 5 ghz en kortare räckvidd. Prova att växla över dina trådlösa enheter till 5ghz nätet, du ansluter på samma sätt som till 2,4. Vilken effekt det har varierar eftersom även mycket annat spelar in, men ofta ger det ett bra resultat. Detta förutsätter givetvis att enheten stödjer 5 ghz (Dual band).

Enhetens ålder och prestanda – varje mobil, dator och surfplatta har olika förutsättningar för hur väl den kan utnyttja höga hastigheter, därför kan hastigheten variera en hel del mellan olika enheter. På datorn är det lämpligt att kontrollera att drivrutinerna för nätverkskortet är uppdaterade. Finns det nyare uppdatering, installera den. Detta hittar du i datorns enhetshanterare, kan se ut ungefär som på bilden här. Högerklicka på Dual Band Wireless och ”Uppdatera drivrutin”.
Slut från Torestorps Fiber

Driftinformation

Du kan ta del av driftinformation i nätet, störningar, underhåll etc. via Zmarkets hemsida https://zmarket.se/.
Klicka på Driftinformation i översta rubrikraden, skriv in din adress så kan du se driftinfo som berör oss.

Ekonomi

I samband med deklarationen för 2016 har vi använt förskottet på EU bidraget så som en direktavskrivning av föreningens tillgångar. Föreningen ska inte betala skatt på bidrag. Vi har bytt kontering på kostnaderna för byggnation av stamfibern för Marks Kommun till anläggningskostnader. Samtidigt har vi reserverat upp medel för framtida förvaltning av stamfibern under 7 år. Resultatet för 2016 blir då -54772 Kr. Det negativa resultatet påverkar inte er insats så som medlem. Likviditeten är fortfarande god.

Projektet

Sista sträckorna är nu klara. Tre sjökablar har lagts ut och medlemmar i Prästhult, Vivhult och Kinnareds området har fått fibern installerad. Detta innebär att styrelsen är klara med byggnationen av nätet. Det återstår en del arbeten med snöstakar på skåpen, markeringskäppar etc.
Vi har fått förfrågan om ytterligare en installation. Denna kommer att byggas så snart som möjligt när alla detaljer är klara.

Telefoni

Har du valt föreningens gruppanslutning ingår den fasta avgiften för telefonen i avgiften du betalar till föreningen. Du måste dock betala samtalstaxan till Telia. Telia har olika prisnivåer och du kan välja ”prisplan” som passar dig. Titta på Telias hemsida eller ring 90200.

Betalning av fakturor

Vi har noterat att några av våra medlemmar är sena med att betala fakturor. Observera att vi skickar fakturan via din E-postadress om du har anmält en e-postadress till föreningen. Har du inte en e-postadress får du fakturan med brev.
Sedan en tid betalar du fakturan genom att registrera OCR nummer som står på fakturan.
Föreningen kommer att fakturera 1 gång per kvartal. Det blir lite tätare fakturering under första delen av detta året för att komma in i rätt faktura period.
Vi ber alla säkerställa att ni betalar fakturorna i tid. Det blir mycket jobb för vår kassör om vi ska behöva skicka påminnelse etc. Tänk på att vi som jobbar med detta gör det utan betalning på vår fritid. Tacksam för din hjälp!
Föreningen kommer att tillämpa regler enligt våra stadgar vid utebliven betalning!

Tips

Du kan skicka ett SMS med texten Telia till 71100, då ringer Telia support upp dig inom 45 minuter. Efter 20:00 vardagar och 16:00 helgdagar kan du bli uppringd dagen efter.

MEDLEMSNYTT

Medlemsnytt från Älekulla Fiber, 170410

Medlemsnytt

Medlemsnytt är ett informationsblad där vi berättar hur projektet fortlöper.

Tidplan för projektet

Vi har nu byggt klart fibernätet inom större delen av vårt område, det kvarstår dock lite arbete inom område 2 och 6.

Område 2 Älekulla, Älekullabostäder här återstår att installera eluttag för media omvandlare.

Område 6 Måkåsen – Vivhult – Prästhult är delvis beroende av sjökabel. Sjökabeln kommer att läggas någon gång i juni månad då vi har visa restriktioner från Länsstyrelse som gäller arbete i sjöar och strandnära aktiviteter.

Övriga arbeten som återstår är en del justering av återställningen inne i byn, där vi ska lägga på matjord någon gång efter påsk.

Vi har påbörjat redovisning till Marks Kommun och Länsstyrelsen för att erhålla utbetalning av bidragen. Denna process tar en del tid då det innebär mycket administration och handläggningstider.

Marks kommun har även begärt in en del kompletterande underlag och besiktning av stamfibern.

Installation

Vi är nu klara med installationerna hos över 180 av våra medlemmar och har bara de kvar som berörs av sjökabeln och två stycken som inte kunde ta mot installation just nu.

Det är vår förhoppning att alla medlemmar som fått installation har kommit igång med anslutningar och tjänster i nätet. Vi har fått mycket positiv respons från ett antal av våra medlemmar som upplever en ny värld med ett snabbt bredband och en bra kvalitet på TV utbudet.

Telia har skickat ut ett välkomstbrev via e-post tidigare i år till dig som valt den kollektiva gruppanslutningen. Saknar du Telias brev kan du kontakta oss så skickar vi dig en kopia. I brevet framgår det hur du aktiverar ditt abonnemang via www.Telia/aktivera, aktivera alltid via kabelanslutning. Inom vårt avtal kan du köpa till utrustning, inklusive inspelningsbar box, och större TV-paket för rabatterade priser. Tala med Telia på 90200. Har du några frågor runt detta kan du kontakta oss.

Har du valt att beställa tjänster via Zmarket gör du detta enkelt genom att koppla in din dator till fibermottagaren och öppna upp internet. Då kommer du automatiskt till Zmarkets hemsida där kan du välja TV, Bredband, paketlösningar etc. och beställa den tjänsteleverantör som du vill ha.

Support och hjälp

Telia och övriga tjänsteleverantörer har en fantastisk support. Telias support når du på 90200.

Vi har dock noterat att det ibland kan uppstå missförstånd mellan Telias support och våra medlemmar.

Därför erbjuder styrelsen support till alla våra medlemmar om det är så att ni upplever att ni inte får hjälp av tjänsteleverantörens supportorganisation. Styrelsen har god kunskap och saknar vi svar så kan vi hjälpa till med att ta fram rätt hjälp till dig. Vi erbjuder oss också att göra hembesök hos dig för att hjälpa till på bästa sätt. Så tveka inte att höra av dig så löser vi eventuella frågor tillsammans. Våra kontaktdetaljer hittar du på hemsidan eller i det här brevet.

Tips

Tillgång till wifi, trådlöst nätverk, kan variera i ditt hus, lite beroende på var du har placerat routern.

Du kan förstärka signalen i huset genom en ”repeater”. Ett exempel är en liten smidig enhet som du köper på Net On Net för drygt 300:- netgear repeater

Du kan också beställa en ”repeater” från Telia och då kostar den drygt 400:-, men kan även användas till TV mottagning.

När du installera en ”repeater” så ska router och repeater söka upp varandra. Detta gör du genom att trycka in en knapp på vänster sida på routern och gör sammaledes på respitern.

I det gröna uttaget på routern ka du plugga in telefonen. Du har kanske en basstation som du placerar vid routern och använder trådlös telefoner. Du kan även plugga in en förläggningskabel för telefonen i det gröna uttaget om du tillexempel har en mer avancerad telefon utrustning vid skrivbordet, kanske med headset etc.

Via ”Play” i TV menyn kan du titta på mycket program som sändes för några dagar sedan. I TV menyn hittar du även korta instruktionsfilmer om hur tv mottagaren fungerar. Under inställningar kan du skapa dina egna kanallistor om du vill.

Telia

Vi har noterat att det har inträffat att man fått felaktig information från Telia vid beställning av mottagare för Tv nummer 2. Vi har fått följande information från Telia:

I vårt avtal med Telia ingår 100/100, Tv paket Lagom och Bredbandstelefoni. Tv paket Lagom ingår till totalt 5 tv apparater.

Enda tillfället som det tillkommer en kostnad på 129:-/mån för TV nummer 2 är om man valt göra uppköp till TV-paket stor och vill ha det på alla sina TV konton. Annars är det ingen månadskostnad för tv 2-5.

Det kan eventuellt vara bristande kunskap om nybeställningar hos Telias tekniska support. De har hand om aktiva tjänster.

Vid tillägg eller förändring av sitt abonnemang är det allra bäst att vända sig till kundtjänst. Dit kommer man om man säger att man vill tala med faktura eller nybeställning. Det enda som skall behöva kommuniceras till Telias kundtjänst är att du vill ha en extra box och aktivera en kollektiv tv till. Då vet Kundtjänst vad som skall göras.

Information

Vi informerar löpande via Facebook, vår hemsida www.alekullafiber.se och anslagstavlan vid affären.

Har du frågor kan du kontakta någon i styrelsen eller skriva till info@alekullafiber.se

Har du frågor eller funderingar ber vi dig kontakta oss så ska vi hjälpa till på bästa sätt. Det är viktigt att just du blir nöjd.

Med vänlig hälsning

Styrelsen, Älekulla Fiber

Medlemsnytt från Älekulla Fiber, 170206

Medlemsnytt

Medlemsnytt är ett informationsblad där vi berättar hur projektet fortlöper.

Tidplan för projektet

Vår tidplan är beroende av väder och vind. Vi har varit ganska förskonade från vinter hittills, det har vart snöfritt och milt, kanalisationen har kunnat fortsätta och är nu klar förutom några ingrävningar till enskilda fastigheter samt arbetet med sjökabel inom område 7.

Tidsplan:

I område 1 från noden i Älekulla till Björkelund med Björnås-Bostebygd, område 3 från noden i Älekulla till Rössås är det mesta klart och vi har installerat fibermottagare hos fler än 100 medlemmar i slutet av vecka 5. Det kan finnas några enstaka medlemmar inom området som inte fått installation ännu.

Område 2 Älekulla Herrgården, Älekullabostäder-kyrkan-Modigaväg, här återstår installation i hyreshus.

Område 4 Noden – Höghult-Skållared, Område 5 Noden – Torestorp – Hemmingstorp och område 6 Noden-Dal-Åsen-Knapasjö-Kinnared-Prästhult kommer till största delen vara klara under februari månad. Måkåsen – Vivhult – Prästhult är delvis beroende av sjökabel. Vi kommer att uppdatera medlemmar inom detta område med nytt färdigdatum i slutet av februari. Vi har dpck instalerat hos

ett antal av dessa medlemmar.

Installation

Vi kontaktar dig via e-post några dagar före installations-datum. Du verifierar att du är hemma genom att besvara e-post brevet.

Blacklink, föreningens installatör av fiber, borrar hålet i väggen för fiberkabeln i din fastighet och installerar mottagningsenheter på insida vägg.

Du får själv ombesörja kabeldragning med Kat6 (datakabel) från mottagningsenhet till Router och TVbox.

TVbox och Router levereras av din tjänsteleverantör. Telia är din tjänsteleverantör om du valt kollektiv gruppanslutning och då hämtar du router och TV box på Gunnarsjövägen 12 om du inte redan har gjort detta.

Telia har skickat ut ett välkomstbrev via e-post för några veckor sedan till dig som valt den kollektiva gruppanslutningen. I brevet framgår det hur du aktiverar ditt abonnemang via www.Telia/aktivera.

Det kan ta 1-5 dagar innan abonnemanget är aktiverat. Inom vårt avtal kan du köpa till utrustning,

inklusive inspelningsbar box, och större TV-paket för rabatterade priser. Tala med Telia på 90200.

Har du valt att beställa tjänster via Qmarket gör du detta enkelt genom att koppla in din dator till fibermottagaren och öppna upp internet. Då kommer du automatiskt till Qmarkets hemsida där kan du välja TV, Bredband, paketlösningar etc. och beställa den tjänsteleverantör som du vill ha.

Information

Vi informerar löpande via Facebook, vår hemsida www.alekullafiber.se och anslagstavlan vid affären.

Har du frågor kan du kontakta någon i styrelsen eller skriva till info@alekullafiber.se

Med vänlig hälsning

Styrelsen, Älekulla Fiber

 

Medlemsnytt från Älekulla Fiber, 161207


Medlemsnytt


Medlemsnytt är ett informationsblad där vi berättar hur projektet fortlöper. Medlemsnytt skickas ut när vi bedömer att det finns något nytt att berätta eller när vi har hunnit en bit i projektet.


Tidplan för projektet


Projektet är försenat med ca 3 veckor, i huvudsak beroende på att Vattenfall haft förseningar i den samförläggning vi gör med dom.


Område 1 från noden i Älekulla till Björkelund, område 2 Älekulla By och område 3 från noden i Älekulla till Torestorp kommer att bli klart fram till 1 februari 2017.


Resterande områden kommer att bli klara senare. Föreningen kommer att uppdatera dig med tidplan en gång per månad.


Grävning på egen tomt


Grävning på egen tomt och dragning av slang och sökband från din fastighet fram till tomtgräns måste vara klart innan 12 december. Har du inte grävt på egen tomt innan grävmaskinen passerar och Blacklink blåst fiber i ditt område, tvingas vi att fakturera en extra kostnad på 700-1500:- som ställkostnad för att blåsa in fiber till din fastighet vid senare tillfälle. Du kommer således inte att få fiber till din fastighet vid samma tillfälle som alla andra i ditt område om du inte lagt ned slang och sökband före 12 december.


Slang 16 mm och sökband finns att hämta vid vårt lager i Skållared.


Har du beställt grävhjälp av föreningen och inte fått detta utfört kan du kontakta någon i styrelsen så ordnar vi detta. Det går bra att kontakta oss via info@alekullafiber.se eller eleholm2@gmail.com eller ringa 070 6430473.


Installation


Föreningen har bytt entreprenör för fiberblåsning från DE Teknik till Blacklink. Vi kan idag inte erbjuda installationshjälp på samma sätt som tidigare då vi inte har ett sådant avtal med Blacklink.


Blacklink borrar hålet för fiberkabeln i din fastighet och installerar mottagningsenheten på insida vägg.


Du får själv ombesörja kabeldragning från mottagningsenhet till TVbox och Router. TVbox och Router levereras av din tjänsteleverantör.


 


Föreningen håller på och tittar på möjligheten att bistå med råd hur du bäst genomför kabeldragningen och startar upp din nya teknik. Är du fortfarande intresserad av installationshjälp (kabeldragning och uppstart av TVbox och Router) ber vi dig kontakta oss senast 18 december.
Det går bra att kontakta via info@alekullafiber.se eller eleholm2@gmail.com eller
ringa 070 6430473.


Rådgivning


Blacklink har genomfört rådgivning hos de flesta som har beställt detta av föreningen. Det finns några stycken som Blacklink inte lyckats få kontakt med. Föreningens styrelseledamot Joachim Tibell kommer att kontakta dessa för uppföljning. Är du i behov av rådgivning rörande installation i din -fastighet kan du kontakta Joachim via mail joachim@tibell.org eller ring vår ordförande
på 070-6430473.


Kollektiv Gruppanslutning


Vi är nu klara att beställa gruppanslutning från Telia. Det är 120 medlemmar som har tackat ja till föreningens fördelaktiga erbjudande om kollektiv gruppanslutning från Telia.


Telefoni


Har du telefonabonnemang eller ADSL abonnemang hos Telia idag och valt Älekulla Fibers erbjudande om kollektiv gruppanslutning, ja då ska du inte säga upp ditt telefonabonnemang eller ADSL hos Telia. Detta flyttas över av Telia.


Har du valt att välja abonnemang själv från Qmarket föreslår vi att du kontrollerar med den tjänsteleverantör som du har tänkt att välja huruvida du ska säga upp ditt nuvarande ADSL eller telefonabonnemang.


Information


Vi informerar löpande via Facebook, vår hemsida www.alekullafiber.se och anslagstavlan vid affären. Har du frågor kan du kontakta någon i styrelsen eller skriva till info@alekullafiber.se Informationen från senaste medlemsmötet i bygdegården hittar du på vår hemsida.


Medlemsnytt från Älekulla Fiber

160912

Medlemsnytt

Medlemsnytt är ett informationsblad där vi berättar hur projektet fortlöper. Medlemsnytt skickas ut när vi bedömer att det finns något nytt att berätta eller när vi har hunnit en bit i projektet.

Hjälp med grävning & installation

Det finns fortfarande möjlighet att beställa grävning på egen tomt, hembesök för diskussion runt installationen och hjälp med installationen. Du kan kontakta någon i styrelsen så ordnar vi detta. Det går också bra att beställa vi info@alekullafiber.se .

Stamfiber etapp 2

Det finns idag ingen anslutningspunkt för ett optiskt fibernät i Älekulla. Marks Kommun och
Västra Götalandsregionen bygger en stamfiber ledning från Torestorp till Älekulla och Älekulla Dal. Älekulla Fiber utför uppdraget att bygga ledningen och förvalta den i 7 år. Vi göra detta tillsammans med Miljöschakt i Väst AB. Vi är nu klara med kanalisationen från Holmen till Torestorp. Trolk som jobbar åt Vattenfall kommer att bygga sträckan Holmen – Dal under September till December.

Etapp 1, lokala nätet

Vi passar på att samförlägga kanalisation när Vattenfall gräver ned elledningarna. De båda entreprenörerna som jobbar med projektet Björkelund – Skållared har bra fart i projektet och är nu i utkanten av Älekulla By. Trolk som driver projektet Knapasjö-Holmen har ett uppehåll just nu och återupptar sitt arbete med ett antal maskiner i mitten av september.
Miljöschakt fokuserar nu på kompletteringar av lokala sträckor fram till olika anslutningspunkter från Torestorp upp till Älekulla. Det är vår förhoppning att det mesta ska vara klart till årsskiftet.

Kommunikations operatör

Styrelsen har beslutat att anlita Zitus så som kommunikationsoperatör under 7 år. Zitius ingår i Telia koncernen och har avtal med ett stort antal tjänsteoperatörer.

www.http://vastragotaland.qmarket.se/ kan ni läsa mera om utbudet från Zitius.

Marknet

Marknet är ett kommunalt bolag som har till uppgift att utveckla fibernätet i tätorten och har ett övergripande ansvar för den kommunala delen av fibernäten inom kommunen.
Styrelsen för Älekulla Fiber har tecknat ett avtal med Markent som innebär att föreningen kan ansluta det lokala nätet till ett nationellt nät via telestationen i Torestorp. Avtalet innebär även att föreningen upplåter 3 fiberpar till Marknet och Marknet upplåter 4 fiberpar till föreningen. Föreningen ska även tillhandahålla anslutning för pumpstationen för färskvatten i Älekulla.

Marks kommun

Föreningen har tecknat ett 25:årigt avtal med Marks kommun om placering av nodhus vid pumpstationen, Lövbacken 8. Avtalet inkluderar även tillträde till kommunal mark för förläggning av kanalisation.